Selecteer een pagina

Wat is een geldezel?

 

Steeds meer mensen worden slachtoffer van criminelen die via de bankrekeningen van deze mensen geld witwassen. Met een financiële beloning in het vooruitzicht, geven veelal jongeren (o.a. studenten, scholieren) de toestemming om grote bedragen tijdelijk op hun rekening te zetten. Dit worden geldezels genoemd.

Deel nooit je pinpas, pincode of bankrekening met anderen. Geldezels zijn strafbaar. De geldezel moet het gestolen geld terugbetalen en de geldezel heeft kans op een strafblad. Daarnaast kan de geldezel waarschijnlijk een langere tijd nergens een nieuwe rekening openen. De gevolgen zijn dus groot. 

In de volgende video wordt kort uitgelegd wat geldezelen is:

Je weet toch!?

In Deventer loopt een online campagne over geldezelen. In deze campagne willen we jongeren, ouders en professionals informatie geven over geldezelen en de gevolgen hiervan.  

Ook worden er ook handige tips gegeven om te voorkomen dat jij zelf geen geldezel wordt. Met als doel jongeren, ouders en professionals te informeren en bewust te maken over dit thema.

Ben jij slachtoffer? Of ken je iemand die slachtoffer is geworden? En wil je hier over in gesprek. Vul dan het onderstaand contactformulier in. We zullen zorgvuldig met je gegevens omgaan.

Ook als je een andere vraag hebt over dit onderwerp kan je gerust contact opnemen.

 

 

2 + 14 =